Roland Kamphuis Rotating Header Image

Maar 3 downtimes in het jaar 2007

Deze blog beschrijven we welke netwerk/internet downtimes we vorig jaar zijn tegengekomen.

Januari
Het netwerk was net in gebruik genomen, en draaide op 2 uplinks. Op de uplinks zaten verkeerde connectoren, deze moesten vervangen worden. Toen we de eerste uplink opnieuw aan het patchen waren ging de andere plat. De downtime hierdoor: iets minder dan 5 min

Augustus
In de maand augustus hebben wij onze 2e router geplaatst, om de redundantie te verhogen. Tijdens het plaatsen en instellen van alle internet lijnen was het helaas niet mogelijk om internet online te houden. Totale downtime van dit geplande onderhoud: 2 x 30 sec.

November
Op een zondagavond ging onze coreswitch #2 onderuit. Hiermee lag 1/3 deel van de servers offline. Gelukkig door on-site personeel vrij vlot opgelost. Totale downtime: 15 min

Hiermee komt de totale downtime 2007 op 21 min. Een uptime van meer dan 99,99%

Leave a Reply