Roland Kamphuis Rotating Header Image

Glasvezel gelegd

Vandaag, 7 maart 08, was het zover. Samen met een vriend/kennis van mij hebben we de nieuwe glasvezel lijn gelegd. Dit was een bijzonder en zware klus. Normaal leg je je kabels in de kabelhouders vlak onder de vloer. Maar vanwege de grote afstand van onze routers- nl-ix (150 meter) moesten we helemaal de kelder van het datacenter in. De kelder was een erg warm en lage ruimte. Hier moest je al kruipend de lijn leggen in de kabelgoten die er lagen. Verder stikte het van buizen en andere onbekende elementen.

Boven de kelder was het ook geen pretje, daar mocht je tientallen vloertegels optillen om je kabel te leggen.

Hieronder een paar foto’s, gemaakt met mijn mobiel.

kelderruimte voor trekken lijn

kruising kabels

One Comment

  1. Libra News schreef:

    Ben blij dat ik niet de bekabeling hoefde te leggen want dat werkt niet
    met mijn vrees voor kleine ruimtes.

    R.

Leave a Reply