Roland Kamphuis Rotating Header Image

Drones

  • Dji Phantom 3
  • Dji Inspire 1
  • Dji Mavic Mini

Dji Phantom 3

Ooit om te kijken of het leuk was om een beetje rond te vliegen met een drone heb ik de Dji Phantom 3 in 2016 aangeschaft. En dat bleek zeer geen slecht idee te zijn. Heel veel plezier van deze drone gehad totdat ik de drone in 2017 op zijn 50ste vlucht in een boom parkeerde. Daar viel deze van 40meter hoogte naar beneden. Met gevolg dat de camera los kwam.
Dat mocht de pret niet bederven en binnen een dag had ik de camera er weer onder zitten. Dat zette me wel aan het denken, kan ik de drone niet modden en andere aanpassingen doorvoeren? En zo heeft nu de drone een nieuw antenne systeem waardoor de drone ipv 200meter ruim een kilometer afstand kan wegvliegen. Een andere aanpassing is de tablethouder op de afstandbediening. Heb je een groter scherm ipv je mobiel.
Hoewel de drone het nog prima doet, is deze inmiddels met pensioen.

Dji Inspire 1

In mijn belevenis nog steeds de beste drone die er maar is. Met een topsnelheid van bijna 80km/h, een range van 2 km, een 4k camera met gimbal die helemaal vrij te bewegen is, kan er nog geen andere drone hier tegenop. Nadeel: hij is groot! :)

Dji Mavic Mini

Helaas is de wetgeving aangepast en mag ik niet meer met bovenstaande drones vliegen. De mini is daar de oplossing voor. Met zijn kleine vormfactor en 249 gram is deze nog toegestaan om zonder brevet / licentie / rijbewijs deze nog te mogen vliegen. Bovendien is deze ideaal voor op vakantie, hij is zo klein dat hij bijna in je broekzak past.