Roland Kamphuis Rotating Header Image

Projecten

Op deze pagina zijn alle projecten te vinden die ik in mijn eigen tijd heb ontwikkeld of voor klanten heb ontwikkeld.
Ik heb naast de inhoud van deze pagina nog aan een aantal diverse andere projecten gewerkt, maar gezien ik daar een geheimhoudingsovereenkomst heb moeten tekenen kan ik deze helaas niet hier vermelden.

– Bestelpaneel (2004-present)
– Yucat Maps (2010)
Saxion projecten (2006-2010)
– SiteToEdit (2008-2009)
– iCarYou (2008-2009)
– Use Technology (2008)
– Server Status checker (2007)
– Marktplaats systeem (2005)
– Banner systeem (2004)

Bestelpaneel (2004 – present)

In 2004 heb ik mijn bedrijf IceHosting opgericht. Ik heb in de beginmaanden handmatig iedere keer de facturen aangemaakt en verzonden. Toen ik factuur 35 bereikte werd ik dit zat en vroeg ik mezelf af of ik hier geen systeem voor kon schrijven. Zodoende is het bestelsysteem geboren. De eerste versie was alleen bedoeld voor klanten om hosting en domeinnamen aan te vragen. Het systeem gaf aan de administrator een overzicht van de klanten, hostingpakketten en domeinnamen en stuurde bovendien helemaal automatisch de facturen.
Over de jaren heen is dit systeem flink verbeterd en zijn er een vele nieuwe functies en modules bijgebouwd. De naam is in de tussentijd ook veranderd naar bestelpaneel.
Het product kan commercieel afgenomen worden, voor meer informatie over het systeem en het licentiemodel raad ik aan de website te bezoeken: www.bestelpaneel.com

Yucat Maps (2010)

Als afronding van mijn studie heb ik mijn afstudeeropdracht bij het bedrijf Yucat uitgevoerd. Daar heb ik samen met een studiegenoot een GIS library ontwikkeld of anders gezegd een soort Google Maps maar dan van Yucat zelf; Yucat maps.
Yucat is een bedrijf welke verschillende mobiele applicaties ontwikkeld, vandaar dat we deze maps applicatie voor het mobiele Android platform hebben ontwikkeld. Gezien er een geheimovereenkomst ligt kan ik verder weinig over deze applicatie vertellen.

SiteToEdit (2008 – 2009)

SiteToEdit is een CMS systeem ontwikkeld voor een klant van icebyte.nl. Het systeem zorgt ervoor dat de niet technische mens ook snel een website in elkaar kan klikken. Naast het standaard pagina beheer en wysiwyg editor hebben we diverse modules toegevoegd zoals een shop module, veiling, fotoalbums, gastenboek, agenda, nieuwsbrief en ga zo maar door.

iCarYou (2008-2009)

iCarYou is een organisatie die het carpoolen wil bevorderen.  Om dit makkelijk te maken hebben we een mobiele applicatie ontwikkeld voor J2ME devices (zon beetje iedere telefoon in de tijd van 2008) zodat er makkelijk mensen bij elkaar gezocht kan worden zodat ze samen kunnen reizen en de kosten kunnen delen.

Use Technology (2008)

Ook bij dit bedrijf heb ik gewerkt onder een geheimhoudingsverklaring. Vandaar dat de beschrijving van het project weer erg kort zal blijven.
Voor dit bedrijf heb ik een bestaand hardware product uitgebreid met een internet verbinding. Dat hield in dat ik een socketcommunicatie heb opgesteld zodat hun product ook via internet bedienbaar is geworden.

Server Status checker (2007)

IceHosting groeide maar door in het aantal servers. Het leek me dan ook handig om een of andere monitoringscript te hebben die alle servers tegelijk in de gaten houd. Zodoende is de statuspagina van IceHosting ingericht. Met daarachter een PHP/MySQL script die iedere minuut alle servers controleert en kan mailen of sms’en als er wat mis is.
Een live demo: www.icehosting.nl/status/

Marktplaats systeem (2005)

Via een klant van IceHosting kreeg ik de vraag of ik een soort marktplaats systeem kon bouwen. Dit leek me niet moeilijk en in 3 dagen tijd heb ik een simpele PHP/MySQL based marktplaats script gebouwd en opgeleverd. Het systeem ondersteund meerdere categorieën en producten. Per product kan er gekozen worden voor een vastbedrag of een biedoptie.

Banner Systeem (2004)

Van een van de eerste IceHosting klanten kreeg ik de vraag of ik een systeem kon maken die random banners kon tonen en het aantal klikken en weergaven kon bijhouden.  Al snel had ik een PHP/MySQL systeem ontwikkeld die dat kon. Daarnaast een nette admin paneel toegevoegd waar je de banners kon toevoegen, bewerken en statistieken inzien. Enkele maanden later vroeg dezelfde klant of ik dit systeem kon ombouwen om linkjes te kunnen gebruiken ipv banners. En zo had ik een linkuitwissel-systeem erbij.

(Laatst bewerkt op: 30 januari 2011)