Roland Kamphuis Rotating Header Image

Mijn pc’s

Hieronder een overzicht van mijn pc’s. De pc’s heb ik vernoemd naar Starwars figuranten om ze uit elkaar te kunnen halen. (denk dan niet meteen dat ik een Starwars nerd ben).

Kenobi

Kenobi is mijn werk pc thuis en ben ik naast mijn pc op kantoor het meest op te vinden. De specificaties:

Asus P5q-E
Intel Q9400 2,67 Ghz
4 x 2 GB HyperX Kingston 800mhz geheugen
2 x 80 GB Intel SSD HDD (raid 0)
Nvidia Geforce 9800GTX+

De computer is zodanig gebouwd dat deze 0DB aan geluid produceert. Dat betekend dat er dus een passieve voeding in zit. Op de CPU heb ik een enorm passiev blok gemonteerd en de videokaart is de koeling ook vervangen door een passief frame. Om toch een beetje te koelen heb ik 3 gentletyphoons van scythe gemonteerd op een fancontroller. Als deze op 500rpm draaien maken ze max 9 DB geluid (en daarvoor moet je echt de oor aan de kast houden om dat te kunnen horen).

Qui-gon

Qui-gon is mijn Gamepc. In tegenstelling tot Kenobi maakt deze pc juist een boel lawaai. Maar dat is ook wel nodig om alle onderdelen goed te kunnen blijven koelen.

De specs:

Intel core i7 920 2,67Ghz (makkelijk over te klokken naar 3,4ghz)
3 x 2 GB DDR3 OCZ dominator geheugen
3 x 1TB Seagate 7200 RPM HDDs in raid 0
Nvidia Geforce GTX 480

In de gamepc zit een behoorlijk zware videokaart en die is ook benodigd voor 3D gaming. Zoals op mijn blog wel te lezen viel heb ik sinds enige tijd een 3d bril en 3d scherm. Dat houd in dat de videokaart 120 frames per seconde moet generen om het vloeiend voor je ogen te krijgen. Dat is een dubbele belasting ten opzichte van normale games. Hij moet immers voor ieder oog een beeld genereren.
Verder zit hier geen SSD in vanwege de prijs. Als je een aantal games geïnstalleerd heb zit je al snel op 300GB verbruik. Een grote SSD is mij nog te duur. Vandaar dat ik dan 3 normale disks in raid0 heb gezet. Waarmee ik snelheden haal van 300 mb per sec zodat games toch nog snel geladen worden.

Padme

Padme is de fileserver. Gezien ik op mijn werkpc Kenobi maar 160GB ruimte heb is dat lang niet genoeg om bij al mijn bestanden te komen. De taak is dan ook uitbesteed aan een fileserver.

Specificaties:
Amd x2 4450E (dualcore 2,3Ghz)
3 GB ram
6 x 1,5 TB HDD op een Areca raidkaart (raid5)
80 GB IDE voor OS HDD

De hardeschijven zitten netjes op een dure Areca controller met 256 mb ram in raid5. Daarmee ben ik verzekerd dat ik niet mijn data kwijt raak als een van de disks kapot gaat. Totaal heb ik hierdoor 7,5 TB opslag. Dat is genoeg voor al mijn bestanden, websites, designs, fotos, muziek en backups.

(laatst bewerkt 30 januari 2011)