Roland Kamphuis Rotating Header Image

Over Mij

Ik ben Roland Kamphuis, ik woon in Enschede en ben in het dagelijkse leven werkzaam bij mijn eigen drie bedrijven.
In mijn vrije tijd maak ik graag foto’s, speel ik graag computerspellen, kijk ik graag series zoals Suits, Better call Saul en the Big Bang Theory en vind ik ontspanning in hardlopen. Dat doe ik een aantal keer per week.
Op deze persoonlijke website vind je mijn blog, waarin ik bijzondere nieuwtjes, ervaringen, gebeurtenissen, ideeën en projecten waaraan ik nu sleutel of die afgerond zijn met je deel.

The road so far
Begin 2010 heb ik mijn HBO Computer Science afgerond bij Saxion Hogescholen in Enschede en sindsdien werk ik fulltime bij mijn 2 ondernemingen: IceHosting & InterRacks.
In 2010 heb ik ook een nieuwe bedrijfstak aan IceHosting toegevoegd, namelijk Software Ontwikkeling (onder de naam Icebyte). Bij deze tak van sport kan ik de kennis opgedaan in mijn opleiding toepassen om zo mijn bedrijf te blijven ontwikkelen en te vernieuwen.
In die tijd is het aantal medewerkers ook uitgebreid en zijn we verhuisd naar een modern nieuw pand in Enschede.
Bij IceHosting zijn er nu 3 vaste medewerkers; Christian, Pim en Gert, en elk half jaar leiden we ook 1 of 2 stagiairs op.

In 2011 kwam de bedrijfshal naast ons kantoor vrij. Ik heb deze meteen overgenomen met de ambitieuze plannen om hier een eigen datacenter te bouwen. Het eerste datacenter, InterDC Enschede, is in juni 2011 gerealiseerd.

Ik stel graag aan je voor:

IceHosting

IceHosting is actief sinds oktober 2004 en richt zicht voornamelijk op webhosting en resellerhosting met hoge kwaliteit, maar voor een goed betaalbare prijs. Naast webhosting biedt IceHosting verschillende andere diensten aan zoals  verhuur van dedicated & virtuele servers, streaming, colocatie en  management diensten met SLA.
IceHosting beschikt momenteel over meer dan 180 eigen servers verdeeld over onze eigen datacenters bij InterDC en bij externe datacenters zoals Dataplace, Equinix en Previder. Met een eigen IAAS plarform over de 4 datacenters heen kan IceHosting uptimes van 99.98% garanderen doordat de VPSen direct binnen enkele seconde van datacenter over geschakeld kunnen worden.
Daarnaast biedt IceHosting software ontwikkeling aan voor webapplicaties onder de naam Icebyte.
Icebyte specialiseert zich in het ontwikkelen van software voor mobiele apparaten (Android, iPhone), Webapplicaties (allerlei applicaties die met het web te maken hebben inclusief website’s, Api’s, backends etc.) en desktop applicaties. De talen waarin we kunnen ontwikkelen zijn AJAX, C++, C#, CSS, (X)HTML, Java, J2EE, Javascript, (F)lex, Objective-C, PHP, VB en XML.

InterRacks

InterRacks is een jaar later dan IceHosting opgericht (in mei 2005) en is een ISP (Internet Service Provider) met eigen datacenter (InterDC). InterRacks biedt diensten aan zoals verhuur van colocatie-ruimte, rackspace en internet toegang.
InterRacks biedt deze producten aan in haar eigen netwerk (AS42093) en beschikt InterRacks over een eigen glasring in Twente met koppelingen naar Amsterdam (via Doetinchem/Arnhem) en Düsseldorf. Daarnaast heeft InterRacks meerdere koppelingen met het internet (o.a. met diverse internet exchanges), heeft InterRacks eigen routers en is deelnemer bij RIPE.
De totaalcapaciteit van het netwerk van InterRacks is 71,000 mbit/sec. Dat houdt in dat een 4GB Linux ISO binnen 1 seconde gedownload is. Bovendien is InterRacks ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd wat inhoud dat de informatiebeveiliging 100% goed geregeld is.
Hiermee onderscheidt InterRacks zich van de meeste andere providers. Er zijn maar weinig providers die alles in eigen hand hebben, geen investeerders hebben en gecertificeerd zijn.
Dat maakt de producten van InterRacks uniek en betrouwbaar.

InterDC

InterDC begon als onderdeel van InterRacks maar is met 4 datacenter locaties de grootste onderneming van mij geworden. Het begon in 2011 toen de grote bedrijfshal naast ons kantoor leeg kwam te staan. Ik stelde mijzelf de vraag “Hoe moeilijk kan het nu zijn om daar een datacenter van te maken” en ben zo begonnen het pand om te bouwen naar datacenter. Om die vraag direct te beantwoorden koste het mij toch meer tijd en werk dan verwacht. Dat had voornamelijk te maken dat alle voorzieningen (Airco, noodstroom, branddetectie, beveiliging) allemaal TIER 3 uitgevoerd moesten worden. De Tier3 standaard schrijft namelijk voor dat voor ieder component een backup component moet zijn, zodat storing zo goed als niet mogelijk is.
Met de ISO27001 certificering achter de rug is het datacenter helemaal af, en kan InterDC, zoals gepland, concurreren met de grote datacentergiganten.
In 2019 hebben we een datacenter locatie midden in hartje Hengelo (ov) geopend. Met dezelfde filosofie als de eerste locatie hebben we alle voorzieningen Tier3 en ISO ingericht. Met komst van de 2e locatie is het mogelijk om Twin datacenter diensten mogelijk te maken.
In 2020 heeft InterDC de 2 datacenters van Novoserve overgenomen. Een 2e locatie in Enschede (Marssteden) en een locatie in Doetinchem. Daarmee is InterDC de grootste datacenter exploitant van Oost-nederland geworden!

LinkedIn

Meer informatie over mij is te vinden op mijn Linkedin profiel:


http://nl.linkedin.com/in/rolandkamphuis

Tot slot wens ik je veel leesplezier bij het lezen van mijn blog. Vragen en reacties zijn altijd welkom.

Met vriendelijke groet,

Roland

(Laatst bewerkt: 25 sep 2022)

Server