Roland Kamphuis Rotating Header Image

Cd van Lindsey Stirling binnen

Ik heb vandaag eindelijk de cd binnen van Lindsey Stirling, speciaal geïmporteerd uit Amerika. Nu zal de artiest Lindsey Stirling waarschijnlijk de meeste mensen niks zeggen omdat zij niet in de top lijsten staat. Ze is namelijk een YouTube artiest.
Lindsey combineert viool met pop / dubstep / trance nummers, wat een best bijzondere combinatie toch prachtig laat klinken.

Voor mij is dit ook de eerste keer dat ik een cd heb gekocht na aanleiding van YouTube video’s.
Hoe ben ik eigenlijk bij de muziek van Lindsey terecht gekomen? Tegenwoordig nemen de muziekzenders op tv sterk af en ben je snel aangewezen op andere kanalen om erachter te komen wat nu de “hits” van nu zijn. Naast dat ik nog een beetje MTV kijk (in ieder geval in de ochtend omdat de rest van dag alleen maar series zijn, MTV waar is de M in MTV? ) kijk ik steeds vaker op internet.
Zo kwam ik het nummer “Skyrim” op YouTube tegen, uitgevoerd door Peter Hollens en Lindsey Stirling. Nu wist ik dat de naam Skyrim ook de naam was van de populaire video game en omdat ik de game nog niet had was ik benieuwd of dat de officiële soundtrack was.
Toen ik de video bekijk was ik direct verkocht.Het heeft wel een aantal weken geduurd voordat ik ging opzoeken of de uitvoerende artiesten meer nummers hadden. Zo heb ik een paar video’s van Peter bekeken, wat best leuk was maar niet alle nummers waren even sterk, en bij het bekijken van een video van Lindsey was ik eigenlijk direct verkocht.
Ik zag dat Lindsey een cd uit had en ben dus op zoek gegaan waar ik deze kon kopen. Uiteindelijk uit Amerika moeten importeren, en ook daar was de cd vrij snel uitverkocht.

Een paar linkjes naar het werk van Lindsey Stirling:
Crystallize
Elements
Electric Daisy
En natuurlijk Skyrim (met Peter Hollens)

3 Comments

  1. Christian Bolster schreef:

    Ze staat hier bij mij ook op de subscription list. Zitten veel lekkere nummers tussen :)

  2. Krijn schreef:

    Beetje raar dat deze cd in USA $11,50 kost, in Engeland 10pond….en bij ons €22! :(

    Not fair!

  3. Roland schreef:

    In NL krijg je hem ook tenminste met 1 dag.
    Mijn import duurde wel 2 weken, en ben je best wat geld kwijt voor verzending naar NL en tijd om uit te zoeken dat de Duane niet extra geld vraagt voor inklaring.

    Bovendien is in NL cd’s zowiezo 21% duurder door de BTW die ze in USA niet kennen.

Leave a Reply