Roland Kamphuis Rotating Header Image

Starwars movieshots

Wie herinnerd ze nog? De Star Wars movieshots die in 1997 in iedere Smiths chipzak meegeleverd werden, als soort opvolger van de flippo.
Afgelopen weekend kwam ik in de kringloopwinkel een stapeltje (+-20 stuks) Starwars movieshots tegen. Ik dacht: daarmee kan ik wellicht mij verzameling eindelijk compleet maken. Thuis gekomen direct het album op zolder opgezocht. In ’97 was ik er nooit in geslaagd om alle 50 movieshots te verzamelen, en had ik bovendien een tiental plaatjes kapot geknipt om ze in een dia-hoesje te zetten. Deze zelf samengestelde dia’s kan je met een diaprojecter bekijken en geeft een zeer groot en cool beeld. Nooit toen bij nagedacht dat dit later een mooie verzameling kon worden die wellicht ook nog wat geld waard is. De verknipte dia’s moet ik dus ook weer opnieuw aanvullen in het album.

Met mijn vondst van de kringloopwinkel kon ik al snel 6 missende plaatjes aan mijn album voegen. Maar helaas miste ik nog steeds een aantal. Ik heb daarom even rond gespeurd en op marktplaats vond ik een persoon die ook nog een aantal plaatjes miste. Samen konden we 4 plaatjes via de post ruilen (jaja, wel 16 jaar na uitgave gewoon nog plaatjes ruilen ;) ).  Ik kom op moment nog 5 plaatjes te kort om mijn album compleet te maken.
Mocht een van mijn lezers nog toevallig nummers 1, 23, 27, 40 of 49 hebben, sta ik graag open om te ruilen (ik heb zelf een stuk of 60 dubbele movieshots).

Nooit geweten dat ik het nog zo leuk kan zijn om een oude collectie aan te vullen. En zo zie je maar weer dat je nooit weet wat je tegen kan komen in een kringloopwinkel!

starwars_movieshots

6 Comments

 1. Mien schreef:

  Zie nu je log van 2013. Heb en aantal Movie shots van Star Wars 1997. Heb nummer 1 voor je, maar weet niet of je die nog nodig hebt. Misschien heb je de serie nu wel compleet. Heb nog 12 andere nummers. Hoor graag van je, groet.

 2. Roland schreef:

  Mien, Top!,
  neem even contact met mij op middels de contactpagina en we handelen het verder af.
  Roland

 3. willem schreef:

  Roland , wat heb je nog nodig? heb er een stapeltje gevonden….. is wel 2020 nu maar wie weet

 4. Danielle schreef:

  Hoi,

  Ik heb net op zolder een aantal gevonden.
  Ik heb nr 40 voor je

  groetjes,
  Danielle

 5. Brenda Bleumink schreef:

  Ik heb je laatste drie en ik zoek ook nog wat nummers voor mijn neef die gehandicapt is . Die door een verhuizing zijn plaatjes zijn kwijt geraakt. En hij heeft het er nog steeds over.

 6. Gerard Simons schreef:

  Zie dat je nog movieshots zoek?
  Ik mis zelf nog 12, 30 en 39.

  Ik heb dan voor je 1, 23 en 40

Leave a Reply