Roland Kamphuis Rotating Header Image

Toeganscontrole door arduino en rfid lezer

Enkele weken geleden ben ik begonnen met een prototype te bouwen voor een toegangsysteem met rfid lezers en deurschakelingen. Dit systeem wordt straks toegepast in het interdc datacenter. Met een rfid pas kan dan een deur geopend worden.
Mij leek het een erg leuk project om het zelf aan te pakken. Bovendien kan je het systeem naar je eigen wensen bouwen ipv verplicht vast zitten aan software van een leverancier.
Eerste stap was dan ook de elektra schakelingen te maken. Om de componenten te bedienen heb ik een arduino bord gekocht (16 mhz cpu en 1kb ram). Dit bord kan je redelijk eenvoudig zelf programmeren waardoor je veel meer mogelijkheden hebt om een mooi systeem te bouwen. Uiteindelijk heb ik er nog een ethernet poort toegevoegd zodat de communicatie direct via internet/netwerk weggeschreven kan worden.
Inmiddels is het prototype af en is het wachten op de onderdelen zodat het systeem geïnstalleerd kan worden.

Leave a Reply