Roland Kamphuis Rotating Header Image

Dataruimte in een zendtoren

Ongeveer 2 jaar geleden kwam ik in contact met een partij in Nederland die dataruimtes aanbood in zendtorens. Doordat de analoge tv is verdwenen is er veel ruimte vrij gekomen in de toren. De ruimtes zelf zijn niet zo groot, maar uniek aan een datacenter in een toren is de koeloplossing. Omdat je zo hoog zit kan je veel beter koelen met de koude buiten lucht. Bovendien is er een flinke stroomaansluiting aanwezig in de toren.
Echter omdat deze partij nieuw was in de datacentermarkt vroegen ze veels te veel voor een dataruimte (3x zoveel als een amsterdam datacenter), dus nooit in zee mee gegaan.
De aanleiding waarom ik deze post schrijf is omdat 2 weken geleden zo’n tv-toren in het noorden van Nederland is ingestort. Ben ik dus blij dat ik daar niet mijn servers had ingestopt :)

Leave a Reply