Roland Kamphuis Rotating Header Image

Flyers laten drukken…

Voor promotie van het InterDC heb ik samen met mijn collega een flyer/brochure ontworpen. Deze hebben we laten drukken op een a5 flyer formaat zodat we deze kunnen uitdelen (o.a. uitgedeeld bij de relatiedag van ndix).
Het drukken van de flyers was best spannend aangezien ik totaal geen drukwerk ervaring had. Ik ben als eerste gaan kijken bij de drukkers die ooit een folder of e-mail naar mij hadden gestuurd.
Uiteindelijk had ik de bestelling bij drukwerkdeal ingediend en gekozen voor het spoed pakket (24 uur levering). Drukwerkdeal heeft namelijk leuke prijzen en de website + upload systeem zien er goed uit.
De bestanden nog snel voor 10 uur geupload zodat de levering volgende werkdag haalbaar was. Voor de zekerheid had ik nog gebeld naar drukwerkdeal om aan te geven dat we de flyers de volgende werkdag nodig hadden.

Nadat ik eind van de dag nog steeds geen bevestiging had gekregen begon ik het vermoeden te krijgen dat mijn order nog steeds niet in behandeling genomen. Gelukkig zat het weekend er tussen zodat ik tijd had om opzoek te gaan naar een lokale drukker. Ik kwam uit bij Hassink in mijn eigen dorp Haaksbergen. Direct dinsdag morgen langs gegaan (maandag was 2e pinksterdag). Zij beloofde dat de flyers eind van de dag zouden klaar liggen. (ik werd goed ontvangen en geadviseerd bij het bepalen van papier, dikte en formaat)
De volgende ochtend heb ik ze direct dan ook opgehaald zodat ik de flyers ook direct mee kon nemen naar de NDIX relatie dag.

De drukwerkdeal flyers kwamen uiteindelijk de dag erop aan. (kwaliteit was overigens wel goed)

Hieruit heb ik dus mogen leren dat internet drukkers weinig geven als het om service gaat. Ook een mailtje kon er niet vanaf dat de order vertraagd was.
Je bent het beste af bij je lokale drukker voor de beste en snelle service. Het prijsverschil tussen beide partijen was niet heel veel. Mijn dank is dan zeer groot aan Hassink Drukkers die in een nog kortere tijd wel konden leveren.

2 Comments

 1. Danny van Caam schreef:

  Mijn ervaring met Drukwerkdeal is juist het tegenovergestelde, leveren altijd sneller als dat ze op de website zeggen. Mijn laatste bestelling zou 4 tot 6 werkdagen duren en het lag binnen 48 uur bij ons op kantoor. Niks over te klagen dus. Ook worden mijn vragen altijd snel en professioneel beantwoord. Misschien voortaan je drukwerk iets eerder insturen om zulke problemen te voorkomen.

 2. Roland schreef:

  Beste Danny,

  Zoals je kan lezen in mijn blog hebben we dus gekozen voor een snelle levering binnen 24 uur waar je dan ook extra voor betaald. Dan mag ik toch verwachten dat ze netjes leveren zoals ze vertellen? Je betaald er nota bene extra voor!

  Inmiddels heb ik een 2e bestelling bij drukwerkdeal gedaan, en opnieuw geen goed resultaat.
  Dit keer was het geen spoed opdracht, en de levertijd was prima. Het betrof het drukken van een aantal a1 en a3 posters. Bij ontvangst bleek dat ze een deel van de order vergeten te waren te drukken en waren er 2 posters verkreukeld doordat het niet goed verpakt was.
  De aftersales kan alleen per mail en duurt vrij lang om gewenst resultaat te behalen.

Leave a Reply