Roland Kamphuis Rotating Header Image

InterDC: stroomvoorziening

Ieder rack in het datacenter krijgt een eigen stroomgroep. De stroom aansluitingen gaat op basis van het IEC 60309 standaard. Dat houd in dat via een blauwe campingstekker aansluiting stroom verkregen kan worden.
Iedere groep is voorzien van een digitale kWh meter. Per groep van 10 racks lopen er dikke 5 aderige / 3 fase kabels vanaf de lokale stroomverdeling op de datavloer naar de hoofdschakelkast.

Iedere rack krijgt standaard 1 aansluiting van max. 16 ampère. Indien gewenst kan er een 2e groep aangelegd worden.

De stroom die we inkopen is groene stroom welke bestaat uit 22% windenergie, 64% waterkracht en 14% biomassa. In de eerste opleveringsfase van het datacenter zal er nog geen aggregaat geplaatst worden maar wel een UPS systeem. Dit systeem is inmiddels aangeschaft en staat klaar om opgehangen te worden. De UPS zal genoeg stroom leveren om 15 minuten tot 30 minuten onderbreking te overbruggen, afhankelijk van de belasting.
In fase 2 wordt wel de noodaggregaat geplaatst.

Hieronder een foto van een aantal schakelingen, stroomaansluiting en kWh meter.

One Comment

  1. Gaat lekker Roland :)

Leave a Reply