Roland Kamphuis Rotating Header Image

InterDC: Glasvezel

Wat is nu een datacenter zonder glasvezel internet? Om glasvezel te krijgen in het datacenter moesten we 3 maanden geleden het voorstel indienen bij de gemeente met de grote vraag of we de straat mogen openbreken om de glasvezel te mogen aanleggen. Dit akkoord is er gekomen en vorige week is er druk bezig geweest de glasvezel leidingen te leggen. Voor de ongeveer 120 meter dat we vanaf de glasvezelring van Enschede vandaan zaten moest er 3 dagen lang gewerkt worden.

Voor het InterRacks netwerk laten we een glasvezel blazen zodat we onze Enschede locatie met onze Amsterdam locatie kunnen verbinden. Immers zit in Amsterdam alle partijen die voor “internet” kunnen zorgen. Morgen meer informatie hierover.

Hieronder een fotoselectie van de aanleg van de glasvezel:

Leave a Reply