Roland Kamphuis Rotating Header Image

Ziggo zakelijk

Op kantoor maken we gebruik van internet van Ziggo Zakelijk. Alles leek bij aanvraag zeer professioneel te gaan. Ziggo stuurt keurig een monteur langs die een standaard modem en Juniper router ophangen.
Na 2 weken actief gebruik te maken van het internet kregen hadden we opeens last dat iedere middag tussen 12:00 en 15:00 internet plat ging (oktober 2010). De reden van de downtime was heel veel packetlos op de download link. Iedere keer dat het optrad belde ik keurig het storingsnummer van Ziggo. Iedere keer kreeg ik een tijdelijke oplossing om de modem en Juniper te resetten, waarna het probleem weg was voor soms enkele minuten tot de volgende middag.
Het duurde een week voordat Ziggo eindelijk verder ging kijken en een monteur langs stuurde om de coaxkabel te controleren, zonder resultaat. Pas na 3 weken deze problemen te hebben kwamen ze op het idee dat het wellicht bij de modem lag. Immers moesten we die ook iedere keer resetten. De dag erop stond er een monteur die de modem verving. Tijdens het vervangen bleef de Ziggo monteur naast de modem ook onze apparatuur herstarten. Wat zeer vervelend was omdat hij immers niet de toestemming hiervoor en bovendien niet luisterde toen ik de monteur verzocht niet aan onze apparatuur te zitten. Hij resetten namelijk de gateway en switch waardoor het interne bedrijfsnetwerk iedere keer plat ging. (lokale verbinding naar de servers ed).
Nadat de modem was vervangen werkte alles weer zonder problemen en heb ik ook een schadeclaim ingediend.

Na meer dan 3 maanden na het indienen van de klacht kreeg ik eindelijk bericht (februari 2010). Daarin verschuilt Ziggo achter de algemene voorwaarden omdat de storing per keer niet langer was dan 16 uur en dat ze ons niks verschuldigd zijn. Uit coulantie willen ze 1 maand gratis aanbieden. Wel vergeten ze te vermelden dat het totaal van de storingen wel de 16 uur hebben gepasseerd.
Vandaag kreeg ik eindelijk een creditnota van de gratis maand.

Sinds de modem is vervangen is de verbinding stabiel en hebben we sinds oktober 2010 geen storing meer gehad. Echter mag Ziggo in de toekomst zulke problemen sneller verhelpen ipv iedere keer zeggen om de modem/router te resetten. Ook mogen de klachten wel sneller afgehandeld worden.

Leave a Reply