Roland Kamphuis Rotating Header Image

falende optic in het netwerk

Sinds zaterdag bleek dat ieder uur het netwerk voor 1-3 seconde keer offline ging. De storing was zo klein dat het bijna niet te merken was. Door een klant van streaming werd ik op de hoogte gebracht (want hij zag ieder uur de luisteraars met de helft zakken). Met veel moeite heb ik kunnen vinden dat de problemen veroorzaakt werden door een defecte laser optic in de coreswitch. Een optic is een lasermodule in de switch waarop de glasvezel aangesloten kan worden. De laser is een aparte module zodat je zelf de juiste laser kan kopen voor de gewenste afstand van de glasvezel.

Gelukkig was ik net vrijdag in Amsterdam geweest om een nieuwe coreswitch op te hangen en de verbinding weer redundant uit te voeren. (dit was tijdelijk uitgeschakeld sinds het vorige onderhoud). Met de nieuwe redundant opstelling kon ik vandaag de defecte optic uitschakelen. Door de opstelling werd het verkeer automatisch om gerouteerd. Hieronder een netwerkschema van deze wijziging.

       

Leave a Reply