Roland Kamphuis Rotating Header Image

ssd madness

Vorige week heb ik voor alle werknemers SSD’s voor hun pc besteld. Voor de leek onder ons: een SSD is een harde schijf maar dan vele male sneller doordat de data in flash memory wordt opgeslagen (vergelijkbaar met een usb stick). Dit wordt zodanig gedaan dat er binnen 0,1 ms bij de data gekomen kan worden. Een traditionele hardeschijf neemt hiervoor 10 ms.
Daarnaast is ook de overdrachtssnelheid behoorlijk hoog. De SSD’s die ik besteld heb zijn allemaal de Intel Postville SSD 80GB versie welke met 250 mb/sec kunnen lezen en 70mb per sec kunnen schrijven.
Nadat de SSD’s vervangen waren was de volgende stap alle swap partities, fragmenteer en searchindex opties in windows uitzetten.

Ikzelf had al enkele maanden geleden een 160GB Intel Postville in mijn werkpc gezet. (jaja de baas gaat eerst :P)

2 Comments

  1. Sebastian Nadorp schreef:

    OMFG! Jullie maken te veel omzet :D

  2. Manuel Morsink schreef:

    kan je der mij ook niet 1 doen voor mijn werkpc :P ?

Leave a Reply