Roland Kamphuis Rotating Header Image

Ipad

Voor de softwareontwikkeling hebben we sinds kort ook een ipad op kantoor. Afgelopen weekend heb ik hem meegenomen naar huis om ermee te testen.

De ipad is een prachtig apparaat, lekker groot scherm, makkelijk te bedienen en bovendien makkelijk overal mee te nemen. De batterij houd het een goede 6 uur vol. Verder mis ik wel een soort standaard om de ipad even neer te zetten. Je bent de ipad altijd met 1 hand aan het vasthouden en met de andere hand aan het touchen.

Er zijn een boel applicaties te installeren voor de ipad maar de meeste hiervan zijn allemaal betaald. Ik was voor die 2 dagen helemaal verslaafd aan het spel zombie cafe. Maar al snel kom je erachter dat je in-game items moet kopen om weer verder te kunnen. En die prijzen kunnen oplopen tot 80 euro. Dan heb ik toch voor dat geld liever een echt computerspel dan een simpel 2d game.
Ook de krant kost geld per editie. Wel krijg je de krant in het echte krant-formaat. Maar wat ik me afvraag wat er anders is aan een krant-app en bijvoorbeeld nu.nl?

Mijn conclusie is dat het een leuk apparaat is, maar je wel een functie voor het apparaat moet hebben. 600 euro blijft namelijk veel geld.

Leave a Reply