Roland Kamphuis Rotating Header Image

Racks gekocht & opgehaald

Ik had vier zwarte 48u Rittal serverracks gekocht. Echter stonden deze in Amsterdam en wou ik ze in Enschede op kantoor tijdelijk opslaan om in de toekomst te kunnen gaan gebruiken. De eerste stap die ik nam was het uitzoeken wat verzendkosten zijn van deze 4 racks. Voor de afmeting had geen enkele koerierdienst de prijzen online. Dus heb ik gebeld met een aantal partijen:

TNT: online formulier ingevuld.
DHL: werd viermaal doorverbonden en kreeg een prijs van 196 eur ex
UPS: vertelde mij dat ze geen nationaal transport doen op deze grote. Maar ze gaven een nummer door van een partij die ze zelf gebruikte voor nationaal transport. Prijs 150 euro.
TNT: belde me terug en gaf een prijs van 947 euro, waarbij ik vroeg of de telefonist het bedrag nogmaals kon herhalen omdat ik dacht het bedrag verkeerd verstaan te hebben. Het bedrag was echt 947 euro en daarover kon niet onderhandeld worden.

Tot slot heb ik gekeken wat het kost een busje te huren en zelf dus naar Amsterdam en terug rijden. De kosten daarvoor zouden ook rond de 200 euro uitkomen. Voor deze optie voelde ik wel wat. Zo kan je de racks in 1 dag transporteren zonder afhankdelijk te zijn van een transportbedrijf. Bovendien ben je dezelfde prijs kwijt.

Vrijdagochtend het busje opgehaald en vertrokken naar Amsterdam.
Toen we in Amsterdam aankwamen brak de laadklep sleutel af. (bij het voorzichtig insteken van de sleutel). Gebeld met de verhuurder die ons doorwees naar de routedienst van renault. De routedienst noteerde alle gegevens en raade ons aan om naar een dealer naar Zaandam te rijden. Daar konden ze een ander slot erop zetten zodat we de laadklep weer konden gebruiken. Ik vroeg de mevrouw nog om even aan te geven bij deze dealer dat we eraan kwamen zodat we weer snel door konden en dat zou ze doen.
Bij aankomst in Zaandam bleken ze niet te weten van onze komst, want dan hadden ze direct kunnen vertellen dat deze renault dealer niet in bedrijfswagens dealt en ze ons niet konden helpen. De dealer raadde aan om naar een sleuteldealer te gaan waar ze wellicht de gebruiken sleutel konden namaken. Daar hadden we geen zin in en we reden weer terug naar Amsterdam en belde onderweg opnieuw de verhuurder. De verhuurder zou kijken wat hij kon doen.
In de tussentijd hebben we de lading via de zijingang grotendeels met de hand ingeladen.

De 947 euro die TNT vraagt voor verzending klint dan opeens lang niet zo gek! Scheelt een boel ergenis!

2 Comments

  1. Siesja schreef:

    Jemig, het sleuteltje van mijn kettingslot brak gister af. Ik kon het metaal gelukkig nog terugdraaien waardoor het sleuteltje er wel weer uit kon. Maar nu staat mijn fiets vast aan een regenpijp. Hopen dat de reserve sleutel het ook niet begeeft.

  2. […] eerste 4 racks zijn geplaatst op de datavloer. De racks had ik in november al aangeschaft. Het eerste rack zal gebruikt worden voor switching en routering. De overige natuurlijk voor het […]

Leave a Reply