Roland Kamphuis Rotating Header Image

GlobalSwitch bezoek voor backupserver

Vandaag was het weer eens tijd voor een bezoek aan GlobalSwitch Amsterdam. De backupserver van IceHosting had gefaald en wou niet meer booten. Gezien de backupserver net voor het IPMI tijdperk is neergezet moest ik dus ter plekke aanwezig zijn om te bekijken wat de foutmelding was. Ik heb hier geen gras over laten groeien en heb eerlijk gezegd niet eens gekeken wat de foutmelding was. Daarentegen heb ik vliegensvlug een nieuwe backupserver aangeschaft, met een totale opslag van 12 TB (3TB meer dan de oude) maar dan direct uitgerust met IPMI. In de tussentijd had ik andere server de functie van backupserver over laten nemen. Echter wel wat problemen gehad dat 2TB backups niet op een 500GB disks passen, dus er was tijdelijk alleen backups van de dag ervoor. (en niet 7 dagen terug als normaal)

Om opstartfouten te voorkomen heb ik deze keer het OS op een USB stick gezet. Dat bleek niet een groot succes te zijn. (Het installeren van wget en nano duurde ongeveer 4 minuten (normaal neemt dat niet meer dan 5 seconde in beslag). Ik heb dan snel de keuze gemaakt om voor het eerst een SSD in een server te zetten. SSD’s worden op moment minimaal in servers toegepast omdat de writeacties van servers veel hoger ligt dan normale pc’s en daarmee een SSD een gemiddelde levensduur van 1 tot 1,5 jaar heeft. Daarmee zijn SSD’s stukken duurder dan de traditionele schijven.
Gekozen voor de Intel E3 series SSD en haalde prachtige resultaten. De lees en schrijfsnelheden vallen wel mee (320mb/sec READ/WRITE), maar het opstarten gaat razendsnel (Acces time van <0.1ms).

Als tweede heb ik ook de nieuwste series Areca raidcontroller (1880 range) in de server gestoken. Deze haalde een performance van 1.9Gbyte/sec bij schrijven en 250 mb/sec bij lezen. (bij bestanden van +- 1 gig) Ga je wat groter schrijven kom je snel uit op een gemiddelde schrijfsnelheid van 550mb/sec.

Tot slot heb ik een paar reinstalls uitgevoerd, en de vervangende server opgehangen voor de shared hosting van IceHosting. Deze wordt binnenkort in gebruik genomen.

Leave a Reply