Roland Kamphuis Rotating Header Image

Nieuwe Fietsbrug in Enschede

Ik ben ongeveer 2,5 week geleden begonnen met fietsen naar mijn werk. Dit kwam dat ik een leenfiets kreeg tijdens reparatie aan mijn motervoertuig en ik gedwongen was te fietsen. Wonderbaarlijk bleek ik conditie te hebben (Haaksbergen-Enschede is 15km, ofwel 30km fietsen per dag). Waarschijnlijk doordat ik iedere week 5 km hardliep. Met hardlopen was ik enkele weken geleden mee gestopt door de operatie aan mijn teen.
Ik ben dus blijven fietsen als vervanging voor het hardlopen.

Ik passeer iedere dag de Auke vleerstraat waar ze al weken bezig zijn met een of andere brug over de weg te bouwen. Vandaag bleek de brug open te zijn en stonden aan beide kant van de brug verkeersregelaars om fietsers te helpen veilig over te steken om de brug te kunnen bereiken.
De brug is zeer mooi geworden. Wel vind ik het onhandig dat wanneer je van Boekelo afkomt je dus eerst de straat over moet steken om de brug op te kunnen en nadat je van de brug afkomt direct weer de straat moet oversteken.

2 Comments

  1. Roland schreef:

    De verkeersregelaars waren er echter maar alleen op de eerste dag. Ik heb gemerkt dat het nu tijdens de spits best lastig oversteken is. Dus of het een hele vooruitgang is weet ik niet…

  2. Roland schreef:

    Enkele dage nadat ik het vorige commentaar had geplaatst verschenen opeens de verkeersregelaars weer. Nu is het oversteken een stuk makkelijker.

    Ook zijn ze begonnen het fietspad bij het oversteekpunt te verleggen. Waarschijnlijk komt er een breder fietspad en een fietsers-voorgang oversteekpunt.

Leave a Reply