Roland Kamphuis Rotating Header Image

InterDC: Airco geplaatst

Na lang onderzoek naar de beste koeloplossing heb ik eindelijk een geschikte oplossing gevonden. Ik heb gekozen voor een downflow airco unit van het merk Uniflair. Deze unit blaast koude lucht onder de vloer zodat de lucht door ventilatie tegels voor de racks uitkomt. De servers in de racks zuigen de lucht aan en vervolgens zuigt de airco unit de warme lucht weer af.
Buiten op het dak worden dan chillers geplaatst om de afgevoerde warmte weer om te kunnen zetten in koude vloeistof.

Dinsdag was het zover, de hele installatie werd vandaag geleverd en geïnstalleerd. Om 6.30 stond de kraan al voor de deur die de chillers op het dak moest gaan takelen. Nadat de chillers op het dak stonden kon de andere unit de datavloer opgereden worden. Vervolgens gingen de monteurs bezig met het plaatsen van het leidingwerk. De doorvoer naar het dak hadden we zelf al eerder moeten maken. Echter bleken de monteurs een bepaalde dakdoorvoer te willen, welke niet van te voren besproken was. Dus hebben we op het laatste moment nog een dakdekker moeten regelen.

Om 13:00 uur waren de monteurs klaar om de stroom aan te sluiten en de unit te gaan testen. Echter bleek de 3 fase aansluiting (5-pins) maar 4 aders te hebben en was de stroomkabel dus niet geschikt.  Daarmee moest het testen uitgesteld worden tot de volgende dag.
Ik heb dezelfde dag nog mijn elektricien gebeld en die kon ’s avonds als spoed klus een nieuwe kabel aanleggen.

De volgende ochtend kwamen de monteurs weer langs (dit keer gelukkig niet zo vroeg; 8.30) en hebben we de airco unit in werking gesteld. Op moment van inschakelen was het ongeveer 28 graden op de datavloer. Dat was met een uur direct gedaald naar 20 graden. Ofwel een super systeem.
Op moment staat de temperatuur ingesteld op 22 graden (+- 1 graad).

Leave a Reply