Roland Kamphuis Rotating Header Image

Previder rondleiding

Vandaag was ik langs het nieuwe datacenter van Introweb genaamd Previder DC2 welke nog maar enkele maanden in gebruik was genomen. Previder is tevens de nieuwe naam die meeste diensten van Introweb moet gaan overnemen.
Toen ik in 2006 ook op bezoek  bij introweb was
hadden ze alleen een mini-datacenter in hun eigen kantoorpand gebouwd voor een +- 10 racks.

De rondleiding die ik gekregen had was indrukwekkend. Introweb is van een klein datacentertje gegroeid naar een datacenter met ruimte voor meer dan 300 800 racks verdeeld over 4 zalen.
De indicatieprijzen voor een rack vond ik aan de hoge kant als ik deze vergelijk met datacenters uit de regio en datacenters uit Amsterdam. Previder zal nog een offerte opsturen, dus ben zeer benieuwd wat ze met de prijs kunnen doen. Wellicht dat het dan interessant wordt om hier een extra rack te huren en vanaf hier ook diensten te gaan aanbieden.

One Comment

  1. Roland schreef:

    Reactie van Introweb/Previder:

    “Toevallig kwam ik het stukje tegen wat je hebt geschreven op jouw site over Previder. Leuk om te lezen dat je de rondleiding gewaardeerd hebt.

    Klein detail nog over het stukje wat geschreven is: Het nieuwe datacenter is een datacenter met ruimte voor 800 racks verdeeld over 4 zalen. ”

    Bij deze heb ik het aangepast :)

Leave a Reply