Roland Kamphuis Rotating Header Image

Eerste printplaatje samengesteld

Voor het toegangscontrole systeem in InterDC heb ik zelf het eerste prototype PCB bedacht en gesoldeerd.Het is een hele basis versie, met eigenlijk maar 3 onderdelen, maar voor mijzelf heb ik een mijlpaal bereikt. Ik wou in eerste instantie de componenten op een breadboard zetten en dat bij de microcontroller gaan plakken. Een eigen PCB is toch net iets netter en past prima naast de microcrontroller in een klein plastic behuizing (die ik op eBay heb gevonden).
Dit boardje schakelt de magneetschakelaar en leest de status van de deur exit schakelaar. Ik ben inmiddels alweer bezig met een groter bordje waar meer functionaliteiten opkomen. Bovendien moest ik eerst een manier bedenken hoe ik de connectoren uit de behuzing kan laten steken. Na lang zoeken ben ik een sort “com poort” tegen gekomen die je prima op de pcb kan solderen. Met dupunt stekkers kan je dan de signaalkabels aan het printje hangen. Zodra dit boardje af is komt hij ook op mijn blog maar ik moet eerst nog wachten op wat onderdelen.

Ps: de techneut heeft de fout al gezien op het bordje. Ik schakel mijn transistor met een 1k ohm weerstand, wat uiteindelijk een veel te laag vermogen geeft voor mijn magneet spoel. Ik heb hem inmiddels al vervangen met een lagere weerstand.

3 Comments

  1. […] en dan zijn objecten wel zo handig. Ik heb ook mijn 2e printplaat moeten solderen. Waar ik nog paar weken geleden posten over mijn eerste printplaat, is deze al toch een stuk uitgebreider. Ook heb ik netjes connectoren naar buiten gebruikt. Het […]

  2. Vincent Rondwijk schreef:

    Bedankt voor het delen van je eerste samengestelde printplaatje. Het resultaat ziet er inderdaad netjes uit! Ik ga het artikel ook even doorsturen naar een vriend van mij. petronics

  3. Marie de Jonge schreef:

    Ik ga dit artikel even doorsturen naar een vriend. Hij houdt zich op dit moment bezig met het repareren en samenstellen van printplaten. Wellicht vind hij dit een interessant artikel!

Leave a Reply