Roland Kamphuis Rotating Header Image

APC UPS ontvangen

Voor het serverhok op ons kantoor heb ik een UPS van het merk APC aangeschaft. Op die manier hebben straks de servers rustig de tijd bij een stroomstoring om af te sluiten.
Volgens de website van APC zou de APC voor 2 servers voldoende stroom moeten leveren zodat ze nog een 30 min online kunnen blijven.
De UPS werd op een pallet bezorgt, wat best bizar was gezien de omvang van het apparaat niet groter is dan een 2u server. Maar bij het optillen van de UPS werd al snel duidelijk waarom deze op een pallet stond. Het lieve beestje woog maar liefst 25kg. Dat zal dus vast komen door de grote batterijen die erin zitten.
Tot slot heb ik tevens een mini-ups van APC opgehangen in de meterkast. Die zal een twintig minuten stroom moeten geven voor de switch, router en modem. Op die manier zal internet ook nog even online blijven bij een stroomstoring.

Leave a Reply